Aloe vera este planta cunoscuta si sub denumirea de planta a desertului. De mii de ani, planta aloe vera a fost apreciata pentru proprietatile sale benefice, vindecatoare in ingrijirea corpului si a frumusetii.
Exista sute de nutrienti valorosi si substante vitale pot fi gasite in gelul de aloe vera. Gelul contine vitamine valoroase precum vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E și aminoacizi esentiali. In plus, exista minerale si oligoelemente precum magneziu, calciu, fier si zinc, precum si diverse enzime.
Aplicat pe piele, gelul din aloe vera patrunde adanc in corp, astfel incat diferitele sale ingrediente ajung direct la celule si ofera pielii nutrientii necesari pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, o piele neteda si catifelata.
De asemenea, activeaza la regenerarea naturala a celulelor, facand pielea mai tanara si mai fină. Mai este cunoscut si in amelioararea iritatiilor, la roseata pielii si are un efect foarte bun impotriva arsurilor solare. Daca suferi de boli de piele precum: acneea, dermatita sau psoriazis, aplicarea gelului pe suprafetele afectate ale pielii ajuta la regenerarea acestora.
Iti doresti sa iti faci propriul tau suc din aloe vera, uite cum poti realiza acest lucru.
Mai intai taie o frunza, pe care o speli si o curati cu apa. Apoi cu un prosop de hartie stergi bine excesul de apa si astepti sa fie uscata complet. Utilizeaza o foarfeca de bucatarie pentru a taia spinii laterali si pentru a realiza o incizie pe vertical a frunzei.
Deschide frunza si cu ajutorul unei linguri sau spatule indeparteaza gelul din interior , evitand pe cat posibil partea verde (este foarte important sa extragi doar gelul pur, fara alte impuritati de culoare galbena sau verzuie- aceste impuritati sunt daunatoare rinichilor si pot provoca leziuni) .
De indata ce ai colectat doar gelul, amesteca cu 2 lingurite de apa si putin suc de lamaie iar sucul este gata.
Pe langa diversele sale proprietati curative, aloe vera este, de asemenea, o planta ideala pentru dormitor. Deoarece este una dintre putinele plante care produc oxigen și noaptea, imbunatateste calitatea aerului si ajuta la un somn odihnitor.