Atunci cand vine vorba despre intarirea imunitatii, nu exista un produs mai bn decat catina, denumit de catre specialisti „ginsengul romanesc”.
Bobitele mici galben-portocalii reusesc sa aiba niste calitati pe care nu multe fruncte le au, iar in sezonul rece nu trebuie sa lipseasca din nicio casa.
In primul rand, catina este un excelent antioxidant, are o cantitate importanta de vitamina C si intarzie imbatranirea.
Se iau preventiv 4-5 lingurite de sirop de catina pe zi, pe stomacul gol, in cure de trei saptamani minimum. Odata afectiunea declansata, se iau pana la 10-12 lingurite de sirop de catina pe zi, pentru a hrani organismul si a-l ajuta sa se apere eficient.
Catina, fructul miraculos al toamnei. Ce boli tratezi cu „ginsengul romanesc”
In cazul hepatitei si a cirozei hepatice, efecte miraculoase are sucul de catina administrat proaspat, o jumatate de pahar pe zi. In absenta sucului proaspat, un substitut foarte bun este si siropul, din care se ia o lingura de 3-4 ori pe zi, inainte de mesele principale.
Anemia – se ia pulbere de catina, cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, in cure de cate o luna.
Ce boli tratezi cu catina
Si in caz de enterocolita, se consuma tot suc proaspat, in amestec cu morcov, cinci-sase linguri pe zi.
In caz de ateroscleroza si fragilitate vasculara se administreaza pulberea de catina, 1 lingurita administrata de patru ori pe zi pe stomacul gol, ajuta la mentinerea sanatatii, a elasticitatii si a integritatii vaselor de sange.
Daca te confrunti cu eczeme infectioase, zdrobeste fructe proaspete si aplica direct pe zona afectata, apoi lasa timp de 30 de minute si clateste zona.
Cele mai spectaculoase efecte se obtin cu un preparat format dintr-o lingurita de pulbere de catina, una de polen si una de miere. Se iau 4 lingurite pe zi din aceasta combinatie.