Acum poți să scapi de kilogramele nedorite cu ajutorul dietei cu sfeclă roșie.
Este important să alegi întotdeauna sfecle care sunt rotunde, tari și care au o culoare roșie intensă. Evită sfeclele care au dimensiuni mai mari, deoarece acestea sunt mai dure și au un gust mai puternic.
Dieta cu sfeclă roșie este una dintre cele mai eficiente, sănătoase și naturale diete de slăbit. Există câteva metode pentru a pierde în greutate și să nu uităm că natura este plină de fructe și legume care ne ajută să ne menținem silueta.
Dar poate niciuna dintre aceste legume nu posedă atât de multe beneficii pentru sănătate așa cum este cazul sfeclei roșii, care are un gust puternic.
Sfecla roșie are foarte puține calorii și conține multe fibre alimentare, care te ajută să te simți mai sătulă. Aceasta îți limitează consumul de alte alimente, care ar putea duce la creșterea în greutate.
Valoarea nutrițională a sfeclei
Sfecla este un aliment incredibil, cu proprietăți nutriționale extraordinare, care nu ar trebui excluse din dieta ta. Această legumă îți dă multă energie și este extrem de recomandată pentru a trata anemia, bolile de sânge și pentru a ameliora timpul de recuperare.
În plus, sfecla roșie este ideală pentru femeile însărcinate, dar și pentru copii. Sfecla conține mult fier și este o legumă bogată în carton, acid folic și vitaminele B1, B2, B3 și B6.
Iar dacă vrei să înțelegi mai bine valoarea nutrițională a sfeclei roșii, reține că o cană de sfeclă feliată și fiartă are doar 31 de calorii, 1,5 grame proteine, 8,5 grame carbohidrați, 1,5 grame fibre alimentare.
Cum prepari sfecla roșie?
Această legumă poate fi consumată crudă, fiartă sau conservată. Sfeclele sunt mâncate, în principal, în salate, deși poți consuma leguma și ca atare, cu usturoi sau ceapă sau cu un dressing făcut din puțină sare, oțet din vin și ulei.
Dacă vrei să mănânci sfeclă roșie crudă, poți curăța leguma și o poți asezona cu puțină zeamă de lămâie și un strop de ulei.
Dacă o mănânci fiartă, sfecla este mult mai ușor digerată. Pentru a fierbe sfecla roșie, pune-o în apă sărată, adusă la temperatura maximă de fierbere, fără să o cureți de coajă.
Dacă vei curăța sfecla, aceasta își va pierde culoarea și savoarea. Fierbe sfeclele timp de cel puțin 1 oră, iar după aceea, coaja va fi ușor de îndepărtat.
Sfeclă la grătar sau grill: pentru a o prepara pe grătar, pur și simplu pune sfecla în cuptor, lăsând-o să se coacă până devine moale. Atunci când este gătită în acest mod, sfecla roșie își păstrează aproape toate proprietățile nutriționale.