Nutritionistii spun ca ar trebui sa consumi, in special, acesti carbohidrati, daca iti doresti sa scapi de grasimea de pe abdomen.
Majoritatea persoanelor se tin departe de carbohidrati, mai ales daca isi doresc sa piarda cateva kilograme. Ceea ce nu este complet gresit, daca ne referim la carbohidrati procesati, precum paine si chips-uri. Insa, odata alesi carbohidratii antiinflamatorii, care sunt sanatosi si naturali, vei observa schimbari semnificative, mai ales in zona abdomenului.
Iata care sunt cei patru care trebuie consumati zilnic, potrivit nutritionistilor:
Fasole
Boabele de fasole contin fibre, proteine, fosfor, calciu, fier si potasiu. Calciul si fosforul au un rol important in a mentine sanatatea oaselor, iar potasiul si sodiul actioneaza impreuna pentru a mentine tensiunea arteriala. O portie mica de fasole iti va satisface foamea fara sa iti ofere o multime de calorii, grasimi sau colesterol. Cu atat de multe tipuri existente de fasole, poti consuma acest aliment in fiecare zi, fara sa te plictisesti.
Dovleac
Dovleacul contine mai mult potasiu decat o banana, dar si o cantitate considerabila de fibre, vitamina A si magneziu. Exista o multime de retete cu dovleac pe care le poti gati foarte usor, asa ca nu ezita sa iesi din zona de confort si sa incerci noi preparate. Un studiu realizat in anul 2009 a demonstrat ca persoanele care au consumat zilnic o portie de dovleac au ajuns sa manance mai putin si sa-si pastreze silueta dorita.
Mazare
Mazarea este o sursa incredibila de vitamine si minerale, dificil de gasit impreuna in alt aliment dulce. O portie de mazare iti va oferi vitamina K, fier, vitamina C, magneziu si fibre, ajutand la arderea grasimilor de pe abdomen. Avand in vedere ca este bogata in fibre, mazarea ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, tinand greutatea sub control.
Cartofi dulci
Cartofii normali pot creste nivelul de zahar din sange, asa ca, daca iti doresti sa scapi de grasimea de pe abdomen, ar trebui sa ii consumi moderat. Cartofii dulci, pe de alta parte, contin mai putine calorii si reprezinta o sursa importanta de vitamina A (care imbunatateste vederea, sanatatea oaselor si imunitatea). Foloseste cartofii dulci in salate, consuma-i fierti, la aburi sau la cuptor, alaturi de legume.
Sursa: arhiva.bzi.ro